Asuntomarkkinoiden rakkauskirjeet saapuivat

Lue uusin asuntomarkkinakatsaus tästä linkistä –> (tai kopioi linkki: https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/08/Hypon-Asuntomarkkinakatsaus_3-2021.pdf)

Salamakauppoja ja sokkotarjouksia, uutena ilmiönä omistusasuntomarkkinoiden rakkauskirjeet. Tämä kaikki kertoo siitä, että asuntomarkkinat hehkuvat punaisena, sillä korot pysyvät pohjilla, palkat paranevat ja asumiseen kulutetaan aiempaa enemmän euroja.

Hypon Juhana Brotherus ja Juho Keskinen löysivät kesällä rakkauskirjeitä, joilla ostajat kehuvat itseään ja kertovat, miksi myyjän pitäisi myydä asuntonsa juuri heille. Miellyttävän tarinan kertonut ostaja on saanut asunnon jopa halvemmalla hinnalla kuin tylsemmin kirjoittanut toinen tarjoaja.

Uudessa katsauksessa esitellään myös uudistettu Hypon Asuntoindeksi, joka ennustaa hintoja pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella puolen vuoden päähän, mutta Turussa ennustevaikutus on yhä vuosi. Lisäksi uusi Hypo-indeksi osoittaa sen, että asuntokaupan vuoden sisäinen kierto on tasaantunut. Enää ei nähdä joulu–tammikuun kaamosajan ja heinäkuun lomakauden aikaista notkahdusta hinnoissa. Varsinkin kasvukolmion päissä ostajat ja myyjät pystyvät ennakoimaan hintatason entistä tarkemmin.

Lue koko katsaus tästä linkistä –>