Hypo ASP-tili

Ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa

Hypo ASP -tili

Järkevästi säästämällä kohti ensiasuntoa

Hypo ASP -tili (asuntosäästöpalkkio) on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hypon asuntomarkkinoiden asiantuntijat laativat Sinulle säästämissuunnitelman ja ovat tukena ensimmäisen oman asunnon hankinnassa. ASP-tilille maksetaan kannustava talletuskorko 1,0 prosenttia. Lisäksi Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4,0 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat tällöin verovapaita.

ASP-säästämisen voit aloittaa, jos olet 15–44-vuotias, etkä ole aiemmin hankkinut vastikkeellisesti (kaupalla) puolta (50 %) tai enemmän asunnosta. 15–17-vuotias voi aloittaa ASP-säästämisen omalla työllä ansaituilla varoilla.

Säästösumma on 150–4 500 euroa, jotka tulee tallettaa tilille vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana. Vuosineljännesten, jolloin talletuksia tehdään, ei tarvitse olla peräkkäisiä. Voit saada edullista ASP-lainaa, kun olet säästänyt määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta.

Lisätiedot

  • ASP-tilin talletuskorko 1 %
  • Hypo maksaa ASP-säästöillesi 4 % lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat. Lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja viideltä seuraavalta kalenterivuodelta. 15–17-vuotias ASP-tallettaja ja pankki voivat sopia, että lisäkoron maksuaika alkaa joko tallettamisen aloittamisajankohtana tai silloin, kun asuntosäästötallettaja täyttää 18 vuotta.
  • ASP-tili avataan Hypo-konserniin kuuluvaan Suomen Asuntohypopankki Oy:öön
  • Tili kuuluu suomalaisen talletussuojajärjestelmän piiriin
  • Tietoja ASP-lainan ehdoista löydät täältä: Hypon ASP-laina

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Palvelu oli erittäin ystävällistä niin puhelinkeskustelussa kuin sähköpostinkin välityksellä. Kaikki hoitui hyvin mutkattomasti ja kiitettävästi.

Hypon asiakas

Tutustu myös näihin

ASP-laina

ASP-lainajärjestelmä on tuettu tapa kohti ensimmäistä asuntokauppaa. Kysy meiltä asiantuntevat neuvot, käydään asia yhdessä läpi.

Lue lisää ASP-lainasta

Asuntolaina

Hypon asiantuntijat räätälöivät juuri Sinulle sopivan ja turvallisen asuntolainan oman kodin ostoa tai asunnon vaihtoa varten.

Lue lisää asuntolainasta