Hypo ASP-tili

Ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa

Hypo ASP -tili

Järkevästi säästämällä kohti ensiasuntoa

Hypo ASP -tili (asuntosäästöpalkkio) on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hypon asuntomarkkinoiden asiantuntijat laativat Sinulle säästämissuunnitelman ja ovat tukena ensimmäisen oman asunnon hankinnassa. ASP-tilille maksetaan kannustava talletuskorko 1,0 prosenttia. Lisäksi Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4,0 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat tällöin verovapaita.

ASP-säästämisen voit aloittaa, jos olet 15–44-vuotias, etkä ole aiemmin hankkinut vastikkeellisesti (kaupalla) puolta (50 %) tai enemmän asunnosta. 15–17-vuotias voi aloittaa ASP-säästämisen omalla työllä ansaituilla varoilla.

Säästösumma on 150–3000 euroa, jotka tulee tallettaa tilille vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana, mutta niiden ei tarvitse olla peräkkäisiä. Voit saada edullista ASP-lainaa, kun olet säästänyt määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta.

Lisätiedot

  • ASP-tilin talletuskorko 1 %
  • Hypo maksaa ASP-säästöillesi 4 % lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat. Lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja viideltä seuraavalta kalenterivuodelta. 15–17-vuotias ASP-tallettaja ja pankki voivat sopia, että lisäkoron maksuaika alkaa joko tallettamisen aloittamisajankohtana tai silloin, kun asuntosäästötallettaja täyttää 18 vuotta.
  • ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan
  • ASP-lainaa saat maksimissaan 120 000–215 000€ paikkakunnasta riippuen
  • ASP-lainan vakuudeksi riittävät useimmiten ostettava asunto ja valtiontakaus
  • Saat ASP-lainalle valtion korkotukea 10 vuoden ajan (korkotuki 70 % siitä koron osasta, joka ylittää 3,8%)
  • ASP-kohteen enimmäislainamäärä on 90 % (sisältää ASP-korkotukilainan ja mahdollisen lisälainan) asunnon kauppahinnasta

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Palvelu oli erittäin ystävällistä niin puhelinkeskustelussa kuin sähköpostinkin välityksellä. Kaikki hoitui hyvin mutkattomasti ja kiitettävästi.

Hypon asiakas

Tutustu myös näihin

ASP-laina

ASP-lainajärjestelmä on tuettu tapa kohti ensimmäistä asuntokauppaa. Kysy meiltä asiantuntevat neuvot, käydään asia yhdessä läpi.

Lue lisää ASP-lainasta

Asuntolaina

Hypon asiantuntijat räätälöivät juuri Sinulle sopivan ja turvallisen asuntolainan oman kodin ostoa tai asunnon vaihtoa varten.

Lue lisää asuntolainasta