Tonttikonsepti

Lisäarvoa rakennusliikkeelle ja asunnon ostajalle

Hypon Tonttikonsepti® – luotettava rahoitusmalli tonttikonseptin kehittäjältä

Hypo kehitti aidon ja alkuperäisen Hypon Tonttikonseptin® vuonna 2004. Se on vakiintunut vuokratonttimalli uudisrakennuskohteissa, ja sen avulla on rakennettu noin 6 000 asuntoa ja noin 150 valmista taloyhtiötä.

hypo_tonttisin

Hypon Tonttikonseptissa uudisasunnon ostohinta muodostuu alhaisemmaksi, kun ostettavan asunnon hinta ja asuntoon kuuluvan tonttiosuuden hinta eriytetään toisistaan. Ostaja pääsee asumaan omaan asuntoon, mutta maksaa aluksi vuokraa maa-alueesta eli tontista.

Asunnon omistaja voi lunastaa tonttiosuuden oman huoneistonsa osalta siinä vaiheessa, kun näkee sen itselleen oikeaksi. Vuokraamisen kautta tontin kustannuksen voi jaksottaa jopa 50 vuodelle. Hypon Tonttikonsepti on turvallinen ja helppo, sillä asunnon omistaja tietää koko ajan tonttinsa ostohinnan. Alkuperäinen hinta nousee ajan kuluessa vain inflaation verran, eikä mukana ei ole piilokuluja tai ennalta sovittuja, kiinteitä arvonnousuja.

Tontin omistaa Hypon hallinnoima ja pääasiassa eläkeyhteisöjen omistama tonttirahasto. Sijoittajat saavat itselleen turvallisen sijoituskohteen. Rakentajilla puolestaan tontteihin ei sitoudu omaa pääomaa, eikä vuokratontti lisää rakentajan velkaantumista.

Hypon Tonttikonsepti -sinetti kehitettiin merkiksi Hypon laatutakuusta. Kumppanit voivat luottaa pitkäjänteiseen ja luotettavaan yhteistyöhön.

Yhteystiedot

Rahastojohtaja Juho Pajari
+358 400 560 742
juho.pajari@hypo.fi

Toimitusjohtaja Ari Pauna
+358 50 3534690
ari.pauna@hypo.fi