Hypon puheenaiheet juuri nyt

Ajankohtaiskatsaukset, uutiset ja tiedotteet

Tilaa Hypon asuntomarkkina- ja talouskatsaus

Uutiset ja tiedotteet

Hypon aukioloajat joulun pyhinä

12.12.2022

Hypo on alkavalla juhlakaudella auki arkipäivisin normaalisti ajanvarauksella. Puhelinpalvelumme päivystää jouluviikolla torstaina ja perjantaina klo 11–14. Pidämme vapaata toisena joulupäivänä 26.12.2022 ja loppiaisena 6.1.2023. Rauhallista joulun aikaa!

Hyvän joulun toivotus

08.12.2022

Tänä vuonna lahjoitamme joulutervehdyksiin osoitetut varat UNICEFin työhön Ukrainassa.

Asuntovakuudellisella kulutusluotolla taloudellista liikkumatilaa arkeesi

21.11.2022

Tunnethan jäsenetusi? Hypon jäsenenä saat meiltä edullista asuntovakuudellista kulutusluottoa. Hypon kulutusluotto on tarkoitettu arkesi hankintojen rahoittamiseen. Se on hyvin mietitty ratkaisu silloin, kun haluat hyödyntää kertynyttä asuntovarallisuuttasi omaan ja läheistesi hyvinvointiin. Asuntosi on varallisuutta, jonka avulla voit toteuttaa haaveitasi tai elämäsi erilaisia tavoitteita.

Asuntomarkkina- ja Talouskatsaukset

Vaalien jännite sähköistää julkista velkaa

19.01.2023

Hypon Talouskatsaus – Hypo ennustaa talouden painuvan taantumaan tänä vuonna. Syynä ovat muun muassa nopea inflaatio ja EKP:n korkopolitiikka, joka korkojen nousuvaiheessa iskee Suomeen enemmän kuin moniin muihin Euroopan maihin. Oman mausteensa talouden näkymiin heittävät vaaleihin valmistautuvat poliitikot, jotka ovat innostuneet sähkötukiin. Itse asiassa kuluttajia tuetaan tässä ja nyt heidän omilla rahoillaan, sillä julkisen talouden…

Hinnat laskevat pian enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen

17.11.2022

Hypon Asuntomarkkinakatsaus no. 83 – Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän niin pääkaupunkiseudulla kuin koko maassa vuoden 1995 jälkeen. Hypon uuden ennusteen mukaan vuonna 2023 hinnat Helsingin seudulla laskevat kolme prosenttia (edellinen ennuste +0,5%). Kansalaiset ovat nyt hyvin varovaisia ja asuntokauppa käy hitaammin kuin vuonna 2019, ennen koronakriisiä.

Hypo-luokitus: Tampere nousee ja
postinumeroalueet tarkentavat markkinakuvaa

20.10.2022

Hypon Asuntoluottoluokituksen uusin päivitys nostaa Tampereen kirittämään Helsinkiä entistä vahvemmin. Tällä kertaa asuntomarkkinoiden kuvaa tarkennetaan myös postinumeroalueiden tasolle, kun mukaan on rakennettu uutuutena Hypon Kaupunginosaluokitus pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun.

Asuntoneuvola

Hypon reaktio: Asuntokaupan alakulo jatkuu, mutta patoumat puretaan aikanaan

31.01.2023

”Asuntokaupan alakulo jatkuu ainakin alkuvuoden, kun korot, kulut ja runsaslukuiset uudet kodit painavat hintoja. Tiedämme jo nyt, että Ukrainassa käytävän sodan syttymisen jälkeen on Suomessa jäänyt toteutumatta yhteensä yli 8000 osakeasunto- ja omakotitalokauppaa vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kevään jatkuessa vaikeana voi tällainen patouma kasvaa pahimmillaan jopa liki 20 000 asuntoon”, Hypon ekonomisti Juho Keskinen arvioi.

Yhteystiedot