Hypon puheenaiheet juuri nyt

Ajankohtaiskatsaukset, uutiset ja tiedotteet

Tilaa Hypon asuntomarkkina- ja talouskatsaus

Uutiset ja tiedotteet

Palvelemme poikkeuksellisesti heinäkuussa

21.06.2021

Heinäkuun aikana keskitymme ensisijaisesti nykyisten asiakkaittemme laina-, asuntokauppa- ja talletusasioihin.

Hypo Mobiilipankin uusi versio on julkaistu sovelluskaupassa iOS ja Android älypuhelimille!

09.06.2021

Hypo Mobiilipankin uusimman version voit käydä lataamassa tai päivittämässä omassa älypuhelimesi sovelluskaupassa.(iOS – App Store ja Android Playkauppa). Sovelluksen toimintoja on päivitetty. Päivitäthän sovelluksesi viimeisimpään versioon!

Hypon erikoislehti asumisesta

04.06.2021

Hypon ja Uuden Suomen erikoislehti asumisesta jaetaan Kauppalehden liitteenä perjantaina 4. kesäkuuta. Painettu lehti jaetaan tilaajille, mutta se julkaistaan myös digilehtenä.

Asuntomarkkina- ja Talouskatsaukset

Nuoret joutuvat koronalaskun maksajiksi

14.07.2021

Hypon Talouskatsaus 2/2021 klikkaa tästä –> (tai kopioi linkki: https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/07/Hypon-Talouskatsaus-02_2021.pdf) Nuoret jäävät koronakriisin maksajiksi, arvioi Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus uudessa talouskatsauksessa. Nuorison loppulasku kasvaa sekä taloudellisesti että henkisesti, sillä nuorilta on viety tärkeät kokemukset etäopinnoilla ja sulkutoimilla – lisäksi ensimmäinen työpaikka on pitänyt ovensa kiinni.

Korona ja korot, ei etäily tai kotoilu

20.05.2021

Kolme vahvaa k:ta eli korona, korot ja kaupungistuminen ohjaavat kuumana käyvää asuntokauppaa. Yksi koronakriisin suurimpia yllätyksiä on se, ettei pahin pandemia 100 vuoteen suinkaan karkottanut kasvukeskusten vetovoimaa, vaan päinvastoin. Hypon Asuntomarkkinakatsaus 2/2021, lue koko katsaus tästä linkistä –> (tai kopioimalla: https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/05/Hypon-Asuntomarkkinakatsaus_2-2021.pdf)

Hypo avaa alueelliset asuntomarkkinat uudessa luokituksessaan

22.02.2021

Hypo alkaa luokitella alueellisia asuntomarkkinoita analyyttisesti Hypon Asuntoluottoluokituksessa. Uudessa asuntomarkkinakatsauksessa esitellään Hypo-luokitus ensimmäistä kertaa ja jatkossa tietoja päivitetään kerran vuodessa. Lue uusin Hypon Asuntomarkkinakatsaus klikkaamalla tästä (tai https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/02/Hypon-Asuntomarkkinakatsaus_01_2021.pdf)

Asuntoneuvola

Sääntelyn sudenkuopat kurittavat nuoria – varainsiirtovero tulisi poistaa heidän asunnonvaihdostaan

01.10.2020

Kirjoittaja on Juho Keskinen, Hypon analyytikko Omistusasumisen sääntely voi johtaa ojasta allikkoon ja toimia tahtomattaan tarkoituksensa vastaisesti – varsinkin meidän nuorten kohdalla. Kotoiseen työkalupakkiimme kuuluvat asuntolainan korkovähennys, asuntolainan omarahoitusosuus sekä asuntokauppaan kohdistuvat varainsiirto- ja luovutusvoittoverot sisältävät ainakin seuraavanlaisia sudenkuoppia: Asuntolainan korkovähennys on nostanut asuntojen hintoja ja johtanut nuoria lykkäämään ensiasunnon ostamista. Samalla kun asunnot ovat…

Yhteystiedot