Hypon puheenaiheet juuri nyt

Ajankohtaiskatsaukset, uutiset ja tiedotteet

Tilaa Hypon asuntomarkkina- ja talouskatsaus

Uutiset ja tiedotteet

Uudenvuodenajan poikkeusaukioloajat

30.12.2021

Olemme poikkeuksellisesti suljettuna perjantaina 7.1. ja maanantaina 10.1. Avaamme jälleen normaalisti tiistaina 11. tammikuuta klo 9.00.

Palvelemme vain nykyisiä asiakkaitamme

01.12.2021

Keskitymme palvelemaan vain nykyisiä asiakkaitamme heidän pankkiasioissaan toistaiseksi. Varmistamme näin, että heidän asiointinsa sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Hypon puhelinpankin päivystysaika muuttuu

11.11.2021

Hypo palvelee laina- ja talletusasiakkaita ajanvarauksella. Saatte meihin helpoiten yhteyden ja voitte varata palveluajan suojatun asiakasviestin tai Hypon Mobiilipankin kautta. Puhelinpankki päivystää jatkossa arkisin klo 10–12.

Asuntomarkkina- ja Talouskatsaukset

Tavarakauppa toipui ensin, nyt on kansalaisten vuoro

13.01.2022

Hypon Talouskatsaus lue tästä linkistä –> (tai kopioi https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2022/01/Hypon-Talouskatsaus-1-2022.pdf) Talous kasvaa tänäkin vuonna ripeästi, mutta kovin tempo hiipuu ja ensi vuonna koittaa paluu koronakriisiä edeltäneeseen kasvuvauhtiin. Työmarkkinat vetävät häkellyttävästi ja työttömyys lähentelee rakenteellista tasoaan, kun hakijoita ei riitä tai pätevyys ei yllä työn vaatimuksiin. Suomen julkista taloutta rasittaa EU-elpymispaketin maksuosuus, mutta se ei näy virallisissa…

Nuoret muuttavat omilleen historiallisen aikaisin

18.11.2021

Suomalaiset nuoret muuttavat omaan kotiin historiallisen aikaisin. Vuoden 2020 lopussa vain alle 15 prosenttia 20–29-vuotiaista asui vanhempiensa luona. Mitä tarkoittaakaan asuntomarkkinoiden Wolt-ilmiö. Entä jatkuuko tulikuuma tilanne asuntomarkkinoilla? Lue Hypon Asuntomarkkinakatsaus tästä linkistä –> (tai kopioi: https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/11/Hypon-Asuntomarkkinakatsaus_4_2021.pdf)

Joka sadas asunto sijaitsee tulvariskialueella

22.09.2021

Hypon Asuntoluottoluokitus, lue tästä linkistä –> ( tai kopioi: https://www.hypo.fi/wp-content/uploads/2021/09/Hypo_Asuntoluottoluokitus-2-2021.pdf ) Hypon Asuntoluottoluokitus tarkastelee ensimmäistä kertaa asumisen ympäristöriskejä. Yllättäen joka sadas asunto sijaitsee tulvariskialueella, vaikka riskit kohdistuvatkin vain muutaman kuntaan. Energiatehokkuudessa ja rakentamisen laadussa sen sijaan on parannettavaa vielä laajalti Suomen kunnissa.

Asuntoneuvola

Sääntelyn sudenkuopat kurittavat nuoria – varainsiirtovero tulisi poistaa heidän asunnonvaihdostaan

01.10.2020

Kirjoittaja on Juho Keskinen, Hypon analyytikko Omistusasumisen sääntely voi johtaa ojasta allikkoon ja toimia tahtomattaan tarkoituksensa vastaisesti – varsinkin meidän nuorten kohdalla. Kotoiseen työkalupakkiimme kuuluvat asuntolainan korkovähennys, asuntolainan omarahoitusosuus sekä asuntokauppaan kohdistuvat varainsiirto- ja luovutusvoittoverot sisältävät ainakin seuraavanlaisia sudenkuoppia: Asuntolainan korkovähennys on nostanut asuntojen hintoja ja johtanut nuoria lykkäämään ensiasunnon ostamista. Samalla kun asunnot ovat…

Yhteystiedot