Hypon puheenaiheet juuri nyt

Ajankohtaiskatsaukset, uutiset ja tiedotteet

Tilaa Hypon asuntomarkkina- ja talouskatsaus

Uutiset ja tiedotteet

Hypo-konsernin tammi–kesäkuu 2023

31.08.2023

Asuntorahoitukseen erikoistuneen Hypo-konsernin liikevoitto kasvoi ja vakavaraisuus pysyi vahvana Toimitusjohtaja Ari Pauna:”Keskittyminen alhaisen riskitason vakuudelliseen asuntorahoitukseen kaupungistuvassa Suomessa tuottaa edelleen turvaatoimintaympäristön jatkuvista epävarmuuksista huolimatta. Luottokanta kasvoi markkinoita vahvemmin. Korkokate,vakavaraisuus ja maksuvalmius pysyivät vahvoina. Järjestämättömät saamiset ja arvonalentumiset pysyivät edelleenalhaisella tasollaan. Vuosi 2023 on jatkunut odotetulla tavalla. Epävarmoina aikoina erikoistoimijan palvelut ovat kysyttyjä. Asuntorahoitusta haetaan meiltä…

Hypo Prime -korko nousee 1,50 prosenttiin

09.06.2023

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tytäryhtiö Suomen AsuntoHypoPankki Oy nostaa Hypo Prime -korkoaan 0,25 prosenttiyksikköä 1,50 prosenttiin. Nosto perustuu markkinakorkojen kehitykseen.Koronmuutos tulee voimaan 15. päivänä kesäkuuta 2023. Muutos vaikuttaa käytännössä vain niiden konsernin talletusasiakkaiden sopimuksiin, joilla talletus on sidottu Hypo Prime -korkoon. Tiedote

Sivuston palveluiden huoltokatko keskiviikkona 17.5 klo 6:00-7:00

15.05.2023

Hypo.fi -sivuston palveluja päivitetään aamusta keskiviikkona 17.5. klo 6:00-7:00. Sivut toimivat muuten normaalisti, mutta hakemusten ja lomakkeiden lähetys ei toimi mainitulla ajanjaksolla. Pahoittelemme aiheutuvaa vaivaa.

Asuntomarkkina- ja Talouskatsaukset

Talouskasvua nähdään vasta ensi vuonna

09.07.2023

Hypon tilannekatsaus taloudesta heinäkuussa – Uusi hallitus aloittaa tilanteessa, jossa ikääntyvä väestö ja kohonneet korot koettelevat julkista taloutta ja osaavia käsiä kaivataan kasvun tekijöiksi. Hypon ennusteen mukaan bkt laskee tänä vuonna -0,5%, josta noustaan ensi vuonna 1,0%:n kasvuun. 

Ensiasunnon ostajien etsikkoaika

25.05.2023

Hypon Asuntomarkkinakatsaus toukokuussa: Asuntomarkkinoiden tervehtyessä hitaasti monelle ensiasunnon ostajalle ja asunnonvaihtajalle on siirtymävaiheen aikana tarjolla tuhannen taalan paikka. Äkillisiin heräteostoksiin ei ole tarvetta, sillä asuntoja on nyt tarjolla runsaasti ja kaupoilla voi perehtyä ostettavan kohteen tietoihin rauhassa, lisäksi reilulle tinkimiselle hinnasta on hyvää tilaa.

Kannustinloukku kangistaa asuntomarkkinoita

03.03.2023

Asuntokauppaa jähmettää entisestään asuntomarkkinoiden kannustinloukku. Kiinteät korot, korkokatot ja korontarkistuspäivän odottelu houkuttelevat ihmisiä pysymään paikallaan, vaikka tarvetta uuteen kotiin olisikin. Hypo ennustaa uudessa asuntomarkkinakatsauksessa asuntokaupan käyvän säästöliekillä kesään asti ja kauppahintojen laskevan entisestään.

Asuntoneuvola

Vakuus on osa vakaata taloutta, eikä säästämistä ja lainan lyhentämistä saa unohtaa

22.09.2023

Vakuudet, säästäminen ja lainojen lyhennykset muodostavat kovan kolmikon kaikkien perheiden taloudenpidossa. Vakuus on merkittävä osa vakaata talouden hallintaa, pohtii Anna-Maija Kuosmanen uudessa Asuntoneuvola-blogissaan.

Yhteystiedot