Hypon ASP-Laina

Tuettu tapa kohti ensimmäistä asuntokauppaa

Askeleita ensimmäiseen omaan kotiin

Ensimmäinen oma asunto on kiehtova hankinta. Hyposta saat ASP-lainan ja asiantuntijan neuvoja. Me tunnemme asuntolainat, asuntokaupan ja asuntomarkkinat.

ASP-lainajärjestelmä eli asuntosäästöpalkkio on tuettu tapa kohti ensimmäistä asuntokauppaa. ASP-säästöjä Sinä tarvitset 10 prosenttia uuden kotisi velattomasta hinnasta. ASP-lainan vakuutena ovat ostettu asuntosi ja valtiontakaus, etkä tarvitse muita takaajia.

ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan.

Käydään yhdessä läpi tarkemmat ehdot ja yksityiskohdat. Ensimmäinen oma kotisi on vain muutaman askeleen päässä.

Lisätiedot

  • ASP-tilin talletuskorko 1 %
  • Hypo maksaa ASP-säästöillesi 4 % lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat. Lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja viideltä seuraavalta kalenterivuodelta. 15–17-vuotias ASP-tallettaja ja pankki voivat sopia, että lisäkoron maksuaika alkaa joko tallettamisen aloittamisajankohtana tai silloin, kun asuntosäästötallettaja täyttää 18 vuotta.
  • ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan
  • ASP-lainaa saat maksimissaan 120 000–215 000 € paikkakunnasta riippuen
  • ASP-lainan vakuudeksi riittävät useimmiten ostettava asunto ja valtiontakaus
  • Saat ASP-lainalle valtion korkotukea 10 vuoden ajan (korkotuki 70 % siitä koron osasta, joka ylittää 3,8%)
  • ASP-kohteen enimmäislainamäärä on 90 % (sisältää ASP-korkotukilainan ja mahdollisen lisälainan) asunnon kauppahinnasta

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Hypon asiantuntija jaksoi vastailla sähköpostilla nopeasti ja asiantuntevasti kaikkiin ensiasunnonostajan kysymyksiin. Iso plussa myös joustavista tapaamisajoista.

Hypon asiakas

Tutustu myös näihin

ASP-laina

ASP-lainajärjestelmä on tuettu tapa kohti ensimmäistä asuntokauppaa. Kysy meiltä asiantuntevat neuvot, käydään asia yhdessä läpi.

Lue lisää ASP-lainasta

Asuntolaina

Hypon asiantuntijat räätälöivät juuri Sinulle sopivan ja turvallisen asuntolainan oman kodin ostoa tai asunnon vaihtoa varten.

Lue lisää asuntolainasta