Talous kääntyy loppuvuonna taantumaan – hallituksen elvytys onnekkaasti osuvaa

Hypon Talouskatsaus 2/2019, lue tästä linkistä.

Tämän vuoden osalta talouskasvu on nähty ja loppuvuonna Suomi kääntyy taantumaan, ja talous supistuu lievästi. Alkuvuoden yllättävänkin ripeä vauhti pitää kuitenkin koko vuoden talouskasvun vielä 1,3 prosentissa Hypon ennusteen mukaan. Ensi vuodelle Hypo odottaa tasan prosentin kasvua.

”Alkuvuoden kasvu Suomessa erottuu edukseen, sillä samaan aikaan Saksan ja Ruotsin taloudet painuivat jo pakkaselle. Ensi vuoden osalta näkymät ovat poikkeuksellisen sumuiset, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus listaa.

Suomi kasvoi vielä alkuvuonna kilpailijoita nopeammin, mutta käänne on nopea.

Hypon näkemys

  1. Suomi kääntyy kasvusta taantumaan – kauppasota ja keskuspankit keskiössä
  2. Rinteen hallituksen suhdannepolitiikka onnekkaasti osuvaa, uudistusinto riittämätöntä
  3. Työllisyystavoite täyttyy Etelä-Pohjanmaalla, mutta koko maa jää kauas 75% tasolta
  4. Negatiiviset korot ovat kanssamme kauan – myös kotitalouksien talletustilit voivat mennä miinukselle
  5. Saksa ja Ruotsi supistuvat jo, eikä epävarmuus povaa parempaa – tartuntatauti uhkaa
Subscribe
Notify of

3 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments
mielentila
4 years ago

luottoluokitus, hallitus , keskuspankki , media, uutinen , tilasto , ilmastonmuutos , kauppasaarto , iran , öljy, korko , kate, vero………metsässä oli ihana tuoksu , kosteus, linnunlaulu , ja hiljaisuus , ymmärsin mistä pää tykkää , pelko syö sisältöä.

rahoitusvaste
4 years ago

juristikandit ajautuivat autiolle saarelle , kaikilla oli vain mielessä ruoka ja juoma , jokainen mietti ja toivoi mielissään että voi kun joku olisi valmistunut kokiksi , ainut toivo olisi siis että saarelle haaksirikkoutuu kokki , kukaan ei toivonut että taivaalta sataisi helikopterirahaa , korkoprosentti ei kiinnostanut ketään ja viimeinen asia mitä toivoivat oli että saarelle haaksirikkoutuu setelipainokone…….luottamus oli siis kovilla, rahan arvo on suurin kun sen illuusioon uskoo mahdollisimman moni, pienin kun uskovaisia on vähemmistö.

vk
4 years ago

Luottoluokittajat voisivat viedä pohjan keskuspankkien toteuttamalta rahapolitiikalta alentamalla useiden euromaiden ja USA:n luottoluokitusta parillakin pykälällä, perustellusti kituliaaseen kasvuun ja korkeaan velkaantuneisuuteen vedoten.
Bondikupla puhkeaisi vihdoinkin!