Hypo sai vieraita Alankomaista

Hypon vieraana 29.5.2018 Atlantic & Pacific Exchange Program from the Netherlands. Tapaamisen teemoina väestön ikääntyminen, asuminen ja rahoitus. Senioripalveluiden toteutus ja rahoitus ovat ajankohtaisia teemoja sekä Suomessa että Alankomaissa. Vieraita kiinnosti erityisesti Hypon Suomen asuntomarkkinoille tuoma Käänteinen Asuntolaina.

Subscribe
Notify of

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments
Sami Vallinkoski
6 years ago

Kiitos kommentista Caveat_emptor
Asunto on useimpien suomalaisten suurin varallisuuserä ja kaikki tähän liittyvät taloudelliset päätökset tulee tehdä aina harkiten ja huolella. Käänteinen asuntolaina ei ole poikkeus.
Hypon käänteisen lainan lainaneuvottelu käydään rauhallisesti useassa vaiheessa ja neuvotteluun otetaan aina mahdollisuuksien mukaan myös asiakkaan lähiomaiset. Usein käänteisen lainan aloitteentekijänä onkin asiakkaan lähiomaiset, jotka haluavat varmistaa, että isä tai äiti voi asua tutussa ympäristössä mahdollisimman pitkään. Käänteinen asuntolaina ei siis ole kulutusta kiihdyttävä heräteostos vaan käytetään harkiten esim. remonttiin, taloyhtiön velkaosuuden maksamiseen tai kotitalous-/terveyspalveluiden hankintaan.
Sami Vallinkoski
pankinjohtaja

Caveat_emptor
6 years ago

Tuon käänteisen asuntolainan eettisyys tuotteena on aina hieman mietityttänyt.
Ymmärrän hyvin kuinka houkuttevalta se voi vanhuksesta tuntua: saa tukun käteistä ja jää vanhaan asuntoonsa asumaan.
Kysymys on kuitenkin aika monimutkaisesta virityksestä, ja ihmettelen kuinka moni vanhus osaa vertailla tuotteen hintaa sen vaihtoehtoihin (normaali asunnon myynti ja edullisemman osto tai siirtyminen vuokralle), jos nyt pääomia täytyy asunnosta vapauttaa.
Valvooko näitä mikään viranomainen kuluttajansuojan kannalta?