Lähitapiolalta ja Hypolta kasvukeskusten asuntotonttirahasto

Lähitapiola-yhtiöt ja Hypo ovat perustaneet kasvukeskusten asuntotontteihin sijoittavan rahaston. Asuntotonttirahasto tavoittelee alkuvaiheessa tonttivarallisuutta, joka mahdollistaa lähes 4 000 uuden asunnon rakentamisen kasvukeskuksiin lähivuosien aikana.
Rahasto hyödyntää Hypon tonttikonseptia, jossa asunnon ostaja voi lunastaa oman tonttiosuutensa sitten, kun hän näkee sen itselleen parhaaksi oman taloutensa näkökulmasta. Kynnys omaan asuntoon muodostuu tavallista matalammaksi, kun tonttiosuus ei sisälly kauppahintaan. Tonttiosuuden hinta sidotaan vuokrasopimuksen allekirjoitushetkeen ja se määräytyy elinkustannusindeksin kehityksen mukaan.
Hypon tonttikonsepti on rahoitusneuvos Matti Inhan luoma, ja RS-järjestelmään sovitettuna se on nykyään yksi useimmin käytetty tapa toteuttaa uusia asuntoja kasvukeskuksiin. Konseptia hyödyntävät lähes kaikki merkittävät Suomessa toimivat rakennusyhtiöt. Vuodesta 2005 käytössä olleen konseptin avulla on rakennettu jo lähes 10 000 kipeästi kaivattua uutta asuntoa kasvukeskuksiin eri puolille maata. Malli on yksi esimerkki siitä, mitä asuntomarkkinoiden erikoistoimija Hypo on kehittänyt asumisen olosuhteiden parantamiseksi.
LähiTapiola ja Hypo ovat osaltaan tarttuneet edessä olevaan, koko maata koskettavaan kaupungistumisen haasteeseen käytännöllisellä tavalla. Asuntotonttirahasto mahdollistaa kipeästi kaivattua työtä, hyvinvointia ja velattoman uuden asuntovarallisuuden kasvattamista pitkälle tulevaisuuteen“, sanoo toimitusjohtaja Ari Pauna Hypo-konsernista.
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen Asuntohypopankki Oy
Ari Pauna                                                       
Toimitusjohtaja                                                  
Puhelin 050 3534 690                                            
Lähitapiola – yhtiöt
Juha Malm                                                                 Samu Anttila
Sijoitusjohtaja                                                           Sijoitusjohtaja
Puhelin 050 5943 473                                             Puhelin  040 5039 427
 
 
 
Osavuosikatsauksen 1.1.–30.3.2015 mukaan Hypo-konsernin tase oli 1,62 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 14,7 %,
luottokanta 1,26 miljardia euroa, vakuuskanta 2,88 miljardia euroa, talletukset 670 miljoonaa euroa, järjestämättömät luotot 0,19 % ja liikevoitto 2,19 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on noin 25 000.

Subscribe
Notify of

1 Kommentti
Inline Feedbacks
View all comments
Raimo Kaarnakorpi LKV
8 years ago

“Tonttipankilla” ei ole mitään tekemistä asuntojen hinnan huojennuksen kanssa ! Tämä on puhtaasto bisnes idea joka nostaa asuntojen lopullista hintaa kun osa tonttiosuus hinnasta liukuu suoraan asuntojen hintaan, koko toimintamalli on absurdi tavallisen asunnon ostajan näkökulmasta ja lisää todellisuudessa ostajan maksutaakkaa.