Hypo-luokitus: Tampere nousee ja
postinumeroalueet tarkentavat markkinakuvaa

Hypon Asuntoluottoluokituksen uusin päivitys nostaa Tampereen kirittämään Helsinkiä entistä vahvemmin. Tällä kertaa asuntomarkkinoiden kuvaa tarkennetaan myös postinumeroalueiden tasolle, kun mukaan on rakennettu uutuutena Hypon Kaupunginosaluokitus pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun.

Lue Hypon Asuntoluottoluokitus tästä linkistä –>

Hypo-luokituksen kolmannessa päivityksessä Tampere nousee AA-luokkaan ensimmäistä kertaa Helsingin rinnalle, ja tunnusmerkkien mukaan Mansen magia jatkuu edelleen.

”Tampereen vahvuus on sekä hintojen nousu että kauppojen vilkastuminen, sillä kauppamäärät kasvoivat vuonna 2021 peräti kolmanneksella vuodentakaisesta. Nuorten muuttajien virta jatkui vuolaana ja Tampere nousee tervetulleesti kirittämään Helsinkiä vahvana kasvukeskuksena – toki kuluvana vuonna asuntokauppa on hyytynyt talouden ja maailmantilanteen nopeassa muutoksessa”, Hypon ekonomisti Juho Keskinen sanoo.

A-luokkaan pääsee tällä kertaa yhteensä 22 kuntaa, kun viimeksi A:han ylsi 16 kunta-aluetta. Kaikkiaan 54 kunnan luokitus nousee yhdellä pykälällä ylöspäin, mutta toisaalta Hypo-luokituksessa nähdään myös laskua, sillä 35 kunnan luokitus notkahtaa alaspäin.

”CCC-luokan kasvu herättää huolta, sillä kuntataloutta tuettiin korona-aikana poikkeuksellisesti valtion tukipaketeilla. Jos ja kun alueiden elinvoiman kehitys oli silloin synkkää, mitä tapahtuukaan, kun sota ja korkojen nousu vaikuttavat täydellä tehollaan. Vaisun näkymän alueilla on vaikeaa pysyä pinnalla navakassa tuulessa”, Juho Keskinen huomauttaa.

Uutta: Hypon Kaupunginosaluokitus

Hypon Asuntoluottoluokitus päivitetään uusimpiin tietoihin manner-Suomen kunta-alueilla ja uutuutena asuntomarkkinoiden kuvaa tarkennetaan postinumeroalueiden tarkastelulla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

Hypon Kaupunginosaluokitus on rakennettu vastaavalla tavalla kuin koko Hypon Asuntoluottoluokitus, jolloin yksittäistä postinumeroaluetta voi verrata muun maan kuntiin: esimerkiksi Helsingin Herttoniemi vs. Kuopio tai Tampereen Kaleva vs. Hämeenlinna.

Lue Hypon Asuntoluottoluokitus tästä linkistä –>