Hypo ASP -tili

Järkevästi säästämällä kohti ensiasuntoa

Hypo ASP -tili (asuntosäästöpalkkio) on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hypon asuntomarkkinoiden asiantuntijat laativat Sinulle säästämissuunnitelman ja ovat tukena ensimmäisen oman asunnon hankinnassa. ASP-tilille maksetaan kannustava talletuskorko 1,0 prosenttia. Lisäksi Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4,0 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat tällöin verovapaita.

ASP-säästämisen voit aloittaa, jos olet 15–39-vuotias, etkä ole aiemmin hankkinut vastikkeellisesti (kaupalla) puolta (50 %) tai enemmän asunnosta. 15–17-vuotias voi aloittaa ASP-säästämisen omalla työllä ansaituilla varoilla.

Säästösumma on 150–3000 euroa, jotka tulee tallettaa tilille vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana, mutta niiden ei tarvitse olla peräkkäisiä. Voit saada edullista ASP-lainaa, kun olet säästänyt määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta.

Lisätiedot

  • ASP-tilin talletuskorko 1 %
  • Hypo maksaa ASP-säästöillesi 4 % lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat. Lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja viideltä seuraavalta kalenterivuodelta. 15–17-vuotias ASP-tallettaja ja pankki voivat sopia, että lisäkoron maksuaika alkaa joko tallettamisen aloittamisajankohtana tai silloin, kun asuntosäästötallettaja täyttää 18 vuotta.
  • ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan
  • ASP-lainaa saat maksimissaan 115 000–180 000€ paikkakunnasta riippuen
  • ASP-lainan vakuudeksi riittävät useimmiten ostettava asunto ja valtiontakaus
  • Saat ASP-lainalle valtion korkotukea 10 vuoden ajan (korkotuki 70 % siitä koron osasta, joka ylittää 3,8%)
  • ASP-kohteen enimmäislainamäärä on 90 % (sisältää ASP-korkotukilainan ja mahdollisen lisälainan) asunnon kauppahinnasta