Hypo ASP-tili

Järkevästi kohti ensimmäistä omaa asuntoa

Hypo ASP-tili (asuntosäästöpalkkio) on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hypon asuntomarkkinoiden asiantuntijat laativat Sinulle säästämissuunnitelman ja ovat tukena ensimmäisen oman asunnon hankinnassa.

ASP-säästämisen voit aloittaa, jos olet 15–39-vuotias, etkä ole aiemmin hankkinut vastikkeellisesti (kaupalla) puolta (50 %) tai enemmän asunnosta. Jos olet 15–17-vuotias, voit aloitaa ASP-säästämisen omalla työlläsi ansaituilla varoilla. Voit saada edullista ASP-lainaa, kun olet säästänyt määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta.

ASP-tilin talletuskorko on 1,0 prosenttia. Lisäksi Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4,0 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat verovapaita. Säästösumma on 150 €-3000 €/vuosineljännes. Sinun tulisi säästää vähintään 8 vuosineljänneksen aikana – niiden ei kuitenkaan tarvitse olla peräkkäisiä.

Lisätiedot

  • ASP-tilin talletuskorko 1 %
  • Hypo maksaa ASP säästöillesi 4 % lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat. Lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja tämän jälkeen enintään viideltä kalenterivuodelta.
  • ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan
  • ASP-lainaa saat maksimissaan 115 000 – 180 000€ paikkakunnasta riippuen
  • ASP-lainan vakuudeksi riittävät useimmiten ostettava asunto ja valtiontakaus
  • Saat ASP-lainalle valtion korkotukea 10 vuoden ajan (korkotuki 70 % siitä koron osasta, joka ylittää 3,8%)
  • ASP-kohteen enimmäislainamäärä on 90 % (sisältää ASP-korkotukilainan ja mahdollisen lisälainan) asunnon kauppahinnasta