Kysymyksiä ja vastauksia säästämisestä
Onko minulla varaa panna euroja syrjään?

Lue Säästäjän ABC, niin tiedät enemmän

Säästäjän ABC

Säännölliseen säästämiseen kannattaa opetella ja sitä kannattaa vaalia. Varsinkin suunnitelmallinen säästäminen tuo lisäarvoa ja joustavuutta elämään. Sen voi karkeasti jakaa kolmeen luokkaan.

 1. Voit suunnitelmallisesti säästää asuntoa, remonttia, harrastuksia tai matkailua varten. Päämäärätietoisuus ja säännöllinen säästäminen palkitsee.
 2. Voit säästää turvataksesi omaa elämääsi ja luodaksesi joustavuutta yllättävien tapahtumien varalle. Sitä voi hyvin kutsua myös puskuriksi tai varakassaksi. Varakassaa voi käyttää kalliimpiin kertahankintoihin, esimerkiksi äkillisiin korjaushankintoihin, tai sillä voi turvata normaalia elämää sairauden tai elämänkolhujen varalta. Puskuri suojaa säännöllisten maksettavien kulujen nousuilta, niistä voi mainita esimerkiksi asumiskulut: asuntolainojen korot, hoitovastikkeet, vuokrakustannukset ja energiakulut. Varakassaa on hyvä olla myös silloin, kun jäät eläkkeelle.
 3. Voit säästää lapsille turvataksesi heidän tulevaisuuttaan, elintasoaan ja auttaaksesi heitä tulevissa isoissa hankinnoissa. Jo pienistä kuukausittaisista säästöistä kertyy ajan mittaan huomattavan isoja potteja.

Suosituin talletustilimme on Hypo Jemma -talletustili, joka sopii erinomaisesti jatkuvaan, suunnitelmalliseen säästämiseen ja toimii joustavasti myös puskurina. Talletustilin korko on erittäin kilpailukykyinen. Tilille voit tallettaa vapaasti ja nostaa kuluitta ilman rajoituksia (jos nosto on yli 50 000 euroa, siitä tulee ilmoittaa kolme pankkipäivää etukäteen).

Asuntosäästötileissämme on lisäksi kannustavia korkoehtoja – ajankohtaisista koroista kannattaa kysyä lisää konttorista. Tilin voit avata lahjana nuorelle tai lapselle ja jopa vastasyntyneelle. Vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja lapsen muut läheiset voivat yhdessä säästää lapselle.

Hypossa voit myös avata ASP-tilin, joka on ensimmäinen askel kohti omaa asuntoa. Hypon asiantuntijat laativat sinulle säästämissuunnitelman ja ovat tukenasi ensimmäisen oman asunnon hankinnassa.

Kaikki talletustilimme avataan Hypo-konserniin kuuluvaan talletuspankkiin Suomen Asuntohypopankki Oy:öön.

Usein kysyttyä talletustileistämme

Kun kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä Hypon asiakaspalveluun – puh. 09 228361 tai sähköpostilla hypo@hypo.fi.

Hypo Jemma -talletustili – Tuottava säästämisen erikoistili

 1. Mikä on Hypo Jemma -talletustilin korko?

  Talletustilin korkoehto on Hypo Prime + 0,20 % (yhteensä 1,70 %, kun Hypo Prime 1,50 % 15.6.2023 alkaen). Korko lasketaan päiväsaldolle.

 2. Miten voin avata tilin?

  Tilin voit avata vaivattomasti verkkosivujemme hypo.fi kautta, siihen tarvitset vain verkkopankkitunnukset. Voit myös varata ajan asiantuntijalle konttorillemme: puh. 09 228 361 tai sähköpostilla: hypo@hypo.fi.

 3. Miten voin nostaa rahaa tilitä?

  Nostopyynnön voit tehdä puhelimella, Hypon Mobiilipankissa tai asiakasviestin kautta. Tarvitset toiseen kotimaiseen maksuliikennepankkiin ns. vastatilin, jonne siirrämme nostettavan summan.

 4. Kuinka monta nostoa voin tehdä vuodessa?

  Nostojen määrää ei ole rajoitettu. Otathan huomioon, että talletustili ei ole käyttelytili, joten tililtä ei voi suoraan esimerkiksi maksaa laskuja.

 5. Mitä tilin käyttö maksaa?

  Talletustilin avaaminen ja varojen nostaminen on maksutonta. Muut tiliin liittyvien maksujen ja palkkioiden määrät ilmenevät kulloinkin voimassa olevasta palveluhinnastosta.

 6. Onko talletustilissä minimitalletusmäärää?

  Talletustili Hypo Jemmassa ei ole minimitalletusmäärää.

 7. Mistä voin seurata tilini tapahtumia?

  Mikäli tilillä on ollut tapahtumia (talletuksia tai nostoja) saat kerran kuukaudessa tiliotteen, josta voit seurata tilitapahtumia.

 8. Miten kirjaudun Mobiilipankkiin?

  Hypon Mobiilipankkiin pääset kirjautumaan selaimella (kirjoittamalla selaimen osoitekenttään https://m.hypo.fi) tai lataamalla Hypo Mobiilipankki -sovelluksen sovelluskaupasta. Mobiilipankkiin voi luoda omat tunnukset tai kirjautua toisen pankin pankkitunnuksilla.

  Kuinka turvallinen tili on?

  Hypon tilejä suojaa suomalainen talletussuojajärjestelmä. Talletussuojasta voit lukea lisää Hypon sivulta ja Rahoitusvakausviraston sivulta

Hypo Baby – arvokas sijoitus tulevaisuuteen

 1. Mikä on Hypo Baby -tilin korko?

  Hypo Baby -tilin korko ehto on Hypo Prime + 0,50 % (yhteensä 2,0 %, kun Hypo Prime 1,50 % 15.6.2023 alkaen). Säännöllisesti jatkuva, kuukausittainen tallettaminen palkitaan joka neljäs vuosi Hypo Bonus-lisäkorolla. Talletuksen avausta seuranneiden jokaisen 36 kalenterikuukauden jakson jälkeen tilin korkoehto on 12 kuukauden ajan 0,25 % tilisopimuksen mukaista korkoehtoa parempi, jos tilille on kunkin näiden 48 kalenterikuukauden aikana tehty talletus.

 2. Kenelle voin avata tilin?

  Hypo Baby -tili avataan alaikäiselle lapselle lahjoitustarkoituksessa. Tili voidaan avata vastasyntyneelle tai lapselle.

 3. Kuka voi avata Hypo Baby-tilin?

  Hypo Baby -tili avataan lahjana lapselle, ja sen voivat avata esimerkiksi isovanhemmat, vanhemmat tai kummit. Tilille voivat säästää kaikki läheiset, jotka haluavat olla mukana tukemassa lapsen tulevaisuutta ja esimerkiksi oman ensiasunnon unelman toteuttamista.

 4. Voinko tehdä tililtä nostoja?

  Tilinomistajalla tai hänen edunvalvojillaan ei ole oikeutta käyttää tiliä ennen kuin tilinomistaja täyttää 18 vuotta.
  Lue lisää Hypo Baby -tilistä

Hypo ASP -tili

 1. Mitkä ovat ASP-säästämisen hyödyt?

  ASP-tili auttaa sinua pääsemään kiinni asuntolainaan: ASP-lainan vakuudeksi riittävät useimmiten ostettava asunto ja valtiontakaus. Saat ASP-lainalle valtion korkotukea 10 vuoden ajan ja ASP-korkotukilainan korko on alempi verrattuna tavalliseen asuntolainaan. Lisätietoja ASP-lainasta löydät täältä: Hypon ASP-laina

 2. Kuinka paljon Hypo maksaa korkoa tilille? Miten lisäkorko lasketaan?

  Hypo maksaa ASP-säästöillesi 1,0 prosenttia talletuskorkoa sekä kiinteän 4,0 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat tällöin verovapaita. Lisäkorko maksetaan ensimmäiseltä tilinavausvuodelta ja viideltä seuraavalta kalenterivuodelta.

 3. Kuinka paljon minun täytyy säästää tilille?

  Säästösumma on 150–4 500 euroa, jotka tulee tallettaa tilille vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana. Vuosineljännesten, jolloin talletuksia tehdään, ei tarvitse olla peräkkäisiä. Voit saada edullista ASP-lainaa, kun olet säästänyt määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta.

 4. Kuka voi avata ASP tilin?

  ASP-säästämisen voit aloittaa, jos olet 15–44-vuotias, etkä ole aiemmin omistanut 50 % tai enemmän asunnosta. 15–17-vuotias voi aloittaa ASP-säästämisen omalla työllä ansaituilla varoilla.

 5. Mitä vakuuksia Hypo vaatii ASP-lainan vakuudeksi?

  Käytännössä ASP-lainan vakuutena ovat ostamasi asuntosi ja valtiontakaus, etkä tarvitse muita takaajia. Lue lisää ASP-lainan ehdoista täältä: Hypon ASP-laina

Lue lisää Hypo ASP -tilistä