TILINOMISTAJAN TAI TILIN KÄYTTÖOIKEUTETUN LISÄÄMINEN

Uusi tilinomistaja tai tilin käyttöön oikeutettu henkilö,

anna tietosi valitsemalla "Siirry lomakkeelle"

Lisää olemassa olevaan tiliin toinen tilinomistaja tai tilin käyttöön oikeutettu henkilö

Tilinomistaja on henkilö, joka omistaa tilillä olevat varat. Omistaja voi määrätä tilistä ja sillä olevista varoista. Kun tilinomistajia on useampi kuin yksi, voivat tilinomistajat joko nostaa varoja yksin (TAI-tili) tai nostaa varoja vain tilinomistajien yhteisellä päätöksellä (JA-tili).
Tilin käyttöoikeuden haltija saa käyttää tilillä olevia varoja tilinomistajan ja pankin sopimalla tavalla. Tilin käyttöoikeuden haltija ei ole tilinomistaja.
Lue lisää tilinomistajasta ja tilin käyttöön oikeutetusta henkilöstä yleisistä tiliehdoista, jotka löydät täältä (https://www.hypo.fi/saastaminen/tilituotteiden-ehdot/).

Toisen tilinomistajan tai tilin käyttöön oikeutetun henkilön lisääminen onnistuu seuraavasti:

 1. Tilin nykyinen omistaja lähettää pyynnön toisen tilinomistajan tai tilin käyttöön oikeutetun henkilön lisäämisestä olemassa olevaan tiliin.
  Pyynnön voi lähettää
  - asiakasviestillä tai
  - mobiilipankin kautta.
  Kerro viestissäsi seuraavat asiat:
  - Mitä tiliä muutos koskee? Anna olemassa olevan tilin numero.
  - Lisätäänkö tiliin toinen tilin omistaja vai tilin käyttöön oikeutettu henkilö? Anna tiliin lisättävän henkilön nimi ja henkilötunnus.
  - Jos tiliin lisätään toinen omistaja, onko molemmilla tilinomistajilla oikeus nostaa varoja yksin (TAI-tili) vai voiko varoja nostaa vain tilinomistajien yhteisellä päätöksellä (JA-tili)?
 2. Uusi tilinomistaja tai tilin käyttöön oikeutettu henkilö antaa omat tietonsa: Siirry lomakkeelle

Kun olemme saaneet 1) tilin nykyisen omistajan pyynnön henkilön lisäämisestä tiliin ja 2) uuden tilinomistajan tai tilin käyttöön oikeutetun henkilön tiedot, lähetämme tilisopimuksen muutoksen allekirjoitettavaksi. Muutos tulee voimaan, kun tilisopimuksen muutos on allekirjoitettu.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Kokenut asiantuntija hoiti asiani ilman turhia mutkia. Tavallisissa pankeissa tuputettiin kaikenlaista turhaa, vaikka tiedän tarpeeni riittävän tarkasti.

Hypon asiakas

Tutustu myös näihin

Hypo ASP-tili

Ota askel kohti omaa kotia.
Olemme tukenasi ensimmäisen oman asunnon hankinnassa.

Lue lisää ja avaa tili

Asuntolaina

Hypon asiantuntijat räätälöivät juuri sinulle sopivan ja turvallisen asuntolainan oman kodin ostoa tai asunnon vaihtoa varten.

Lue lisää asuntolainasta