Negatiiviset talletuskorot niskassa – keskittäminen ei kannata

21:46

Negatiiviset korot tuovat paineet tarkistaa talletustilien korkoja alaspäin myös Suomessa. Finanssitoimijat ja yritykset ovat jo kohdanneet arjessaan tämän väistämättömän faktan. Nollakorkokin on jo kova juttu tänä päivänä. Arvelen, että osassa pankeista mietitään jo keinoja valuttaa negatiivinen korkoympäristö tavalla taikka toisella tavallisiin palkka- ja maksutileihin sekä säästötileihin. Tällä voi olla mielenkiintoisia vaikutuksia pankkien väliseen kilpailuun. Tässä markkinatilanteessa paras tapa toimia on hajauttaa asiointiaan keskittämisen sijasta. Palkkatili- ja laskunmaksu yhteen pankkiin. Lainat ja säästäminen toiseen pankkiin. Arvopaperit ja sijoittaminen kolmanteen pankkiin. Vakuutukset kokonaan muualta. Ihan hyvä vaihtoehtoinen resepti finanssiasioinnin järjestämiseksi. Vertailu eri vaihtoehtojen todellisen edullisuuden esiin saamiseksi vaatii vain sen, että kannattaa purkaa pankkien keskittämistarjoukset ns. ”osiin” ja tehdä niiden talletuskorkotarjouksista aidosti vertailukelpoisia muistaen, että bonukset ovat yleensä leikkirahaa, jonka keskittäjä kustantaa omasta kukkarostaan ihan oikealla riihikuivalla rahalla tavalla taikka toisella. Bonusten avulla pankki voittaa aina – tavalla taikka toisella.

Parempaan Asumiseen. Turvallisesti. Hypo A

Kirjoittaja on Hypon toimitusjohtaja.

Kommentit: 7 kpl
 1. Vellu says:

  Mutta kun käytäntö on se, että saadaksesi lainaa kaikki pankkiasiointi, ainakin palkka- ja lainatilit pitää keskittää siihen pankkiin, josta lainaa haetaan. Näin vaatii ainakin Nordea ja Sampo.

 2. Ari Pauna says:

  Kiitos kommentistasi Vellu; Asuntolainaa saa myös ilman kaiken maailman pankki- ja finanssiasioinnin keskittämistä. Hypo on yksi sellainen ehkäpä tunnetuin pankki. Hypo A

 3. Jari says:

  No onpa törkeä oman firman mainos ja tavallisten ihmisten käyttäytymisen aliarviointia. Keskittämisellä säästää todella pitkän pennin ja lisäksi saa hoidettua asiansa helposti.

 4. Ari Pauna says:

  Kiitos kommentistasi “Jari”; Asiakas maksaa itse bonuksensa. Kannattaa vaatia luvatut hinnanalennukset tai lisätuotot ilman keskittämistä. Siinä sen oppii. Hypo A

 5. Opiskelija says:

  Kirjoitit, että asuntosijoittajan on nyttemmin totuttava siihen että oman riihikuivan rahan osuutta sijoitusasuntokaupoissa on lisättävä. Mikä on mielestäsi järkevä omapääoman osuus uusilla kaupoilla 10 asunnon salkussa, jossa omapääoma on nyt n. 20-30%. Myyntihinta 30-40%? Ostan yleensä uusia kohteita jolloin yhtiölainaa on 50-70% enkä yleensä maksa sitä pois.

 6. Uula Salmi says:

  Kuinka monta viikkoa tuota Hypon vittumaista virnettä pitää katsella?!

 7. sboonus says:

  normi jamppa ei ota mistään selvää minkään vertaa, ja suuttuu jos yrittää neuvoa ja pelkää että varastetaan jos onnistuu , taloustiedot on aivan käsittämättömän 0 arvoisia, kertaa ja prosentit ylös ja heti alas niin jakeluun ei mene ,ei millään, perstuntumalla voisin sanoa että on 2 eri ihmisryhmää, ne jotka tienaa säästämällä ja ne jotka kuluttaa tienaamalla, juostaan pennin perässä niin että housut repee ja toinen ei ota askeltakaan jos ei tonnia tienaa. tavaran hinnasta ei ymmärretä yhtään mitään mutta jos saa 20% alennuksen niin kannattaa ostaa ja jos joku pyytää 100% nettotavarasta vain 30% pitää siitäkin tinkiä vielä puolet.
  ei ole siis ihme että kriisit seuraa nykyään jopa 4 vuoden päästä taas………

Kommentoi

 

Tilaa Asuntoneuvola-blogi sähköpostiisi!